Bavaria
Bavaria
Rabobank
Rabobank

pilot D jeugd trainingen - start 21 augustus

Geschreven op 20 augustus 2019

Beste ouders van onze D-spelers,
 
Vlak voordat het seizoen echt start sturen we jullie de achterliggende gedachte met betrekking tot de trainingen van de d-teams.

Vanuit het bestuur van Upward is de vraag gekomen te kijken hoe we de trainingen van de (jongste) jeugd kunnen (her)inrichten, waarbij onder andere de visie van de KNHB gevolgd wordt.
Volgens de laatste inzichten op training van jeugd en talentontwikkeling is vroege specialisatie binnen een sport nadelig voor talentontwikkeling. We willen onze kinderen opleiden tot goed bewegende sporters, die dat hun hele jeugd en liefst daarna blijven sporten en een actieve levensstijl hebben. Vroege sportspecialisatie, bijvoorbeeld binnen het hockey, leidt niet per definitie tot betere hockeyers. Het geeft zelfs een verhoogde kans op blessures.

D lijn pilot
De uitgangspunten die hierboven genoemd worden, zijn het uitgangspunt voor een pilot in de hele D lijn. De trainingen worden tot de herfstvakantie ingericht in 1 pure hockeytraining; denk aan techniek en samenspel. Daarnaast wordt een (deel) van de training aandacht besteed aan een meer bredere motorische ontwikkeling: denk hierbij aan een goede en effectieve manier van lopen, versnellen en rennen, maar ook aan springen, werpen en vangen. Hierbij maken we dus niet alleen van stick en hockeybal gebruik, maar ook van andere materialen uit andere sporten.

In de periode tot de herfstvakantie is tijdens de woensdag trainingen aandacht besteed aan vormen van bewegen, waarbij alle basisvoorwaarden van het bewegen (lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht) aan bod komen. Uiteraard op een wijze die aansluit bij de leeftijd van een speler/speelster uit de D. Het uitgangspunt voor elke training zou moeten zijn: Plezier, uitdaging, succes ervaring en nieuwe dingen leren.
 
Voor de breedte spelers is er de mogelijkheid nog een extra hockeytraining te volgen. Dit zal een blok training zijn. De topteams hebben iedere week standaard 3 trainingsmomenten.
 
Start woensdagtraining 21 augustus


We hebben met veel plezier de afgelopen tijd de pilot uitgedacht en hopen dat de kinderen er net zoveel plezier aan gaan beleven!
 
Hartelijke groet,
Jeroen Abraas (Jeugd Commissie)
Jeroen de Kort (Opleidingscommissie)

Nieuws afbeelding