INLOGGEN
Nieuws
Verslagen
Nog geen verslagen.
Social Media
Clubcompetitie
1.     JA1
2.     G-Hockey 1
3.     JC2 Zaal
4.     MB3 Zaal
5.     MB1 Zaal

Hele clubcompetitie
Herinneringen aan Jacques Beentjes van Dirk Jan Bender
24-2-2018  | 

Jacques Beentjes is niet meer. Hij is op 21 februari in alle rust en vrede overleden.

Het bericht doet onwerkelijk aan. Jacques was altijd het hele jaar door actief op Upward en nu zal hij daar niet meer staan. Het zal lang duren voordat we eraan gewend zijn dat hij niet meer onder ons is.

Ik ken Sjaak – zo noemde hij zichzelf – al decennia lang. Ik denk dat we elkaar voor het eerst op de Bakenberg ontmoetten eind zeventiger jaren. We hebben veel beleefd en hoewel we, zoals dat heet, bij elkaar de deur niet platliepen, denk ik toch hem een beetje te kennen. We hadden veel met Upward gemeen, fietsten wel eens een stukje, hebben ooit een winter geskied, luisterden naar (piano) muziek, ouwehoerden wat en hebben zelfs niet lang geleden nog een potje getennist. Dan krijg je toch wel een beeld van iemand.

Wat maakt Sjaak zo uniek, want dat is hij. Niet alleen zijn tomeloze inzet voor de club is kenmerkend, maar vooral zijn bescheidenheid. Je kon altijd op hem rekenen en hij zette zich als geen ander in voor de diverse onderdelen van Upward en hij liet zich daar nooit op voorstaan. Sjaak was ook niet iemand die graag in de schijnwerpers stond. Hij deed zijn werk gewoon met een grote inzet, bevlogenheid en zorgvuldigheid.

Ik weet zeker dat ik van alles vergeet als ik probeer op te schrijven wat hij, natuurlijk erelid van de club, allemaal voor Upward gedaan heeft. Hij was bij de jeugd betrokken, heeft in allerlei besturen en commissies gezeten, was coach/begeleider van top teams, was betrokken bij KNHB Oost, hield de Arnhemse bevolking door zijn stukjes in de krant op de hoogte van hockey in Arnhem en omgeving en was last but not least de initiatiefnemer van het onvolprezen trimhockey, wat hij met een onverbeterlijk enthousiasme vele jaren heeft gedaan. Daardoor heeft hij zich ook geliefd gemaakt bij ontelbare "oudere jongeren”.

Het was kenmerkend voor Jacques als ik hem "mister Upward” noemde een beetje beschaamd keek en dat wegwuifde. Maar als iemand die titel toekomt is het Jacques Beentjes wel!

Dirk-Jan Bender.


terug naar vorige scherm