Bavaria
Bavaria
Rabobank
Rabobank

G-hockey

G-hockey 
AMHC Upward heeft sinds 2002 een afdeling G-hockey. Dit is hockey bedoeld voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar met een verstandelijke beperking en evt. een licht motorische stoornis. Het belangrijkste doel is om deze groep plezier te laten beleven in bewegen en het leuke van teamsport te laten ervaren. Sociale contacten vinden wij erg belangrijk. Inmiddels is deze groep uitgegroeid tot ruim 40 gemotiveerde spelers.

Training 
Elke woensdag wordt er getraind op AMHC Upward van 16.45-18.00u, een deel van de spelers van team 1 en 2 trainen op vrijdagavond op AHC in Velp. Tijdens de trainingsmomenten trainen we in 3 niveau-groepen. Per 5 spelers is er een trainer.
De training wordt begeleid door enthousiaste trainers/vrijwilligers die de spelers de basisbeginselen en leuke hockeytrucjes aanleren. Termen als pushen, flatsen, stoppen, aanvallen, overspelen en verdedigen zijn al snel de normaalste zaak van de wereld geworden. Elke training wordt afgesloten door een partijtje om het geleerde in praktijk te brengen. Na de training wordt er in het clubhuis nog even thee en limo gedronken.

Competitie en toernooien 
Er wordt ook een echte KNHB G-hockey competitie gespeeld. Upward speelt met twee teams in een achttal competitie en met twee teams in een zestal competitie. Sinds kort wordt er 4x per jaar een landelijke 11-tal competitiedag georganiseerd.
Elk team heeft een coach en een teamouder die vervoer ed coördineert. 
Regelmatig zijn er leuke toernooien, zoals in de herfstvakantie bij De Kikker, met pasen bij Myra, en in juni de landelijke slotdag georganiseerd door de KNHB. Om de twee jaar zijn er de Special Olympics. Bij dit laatste toernooi blijven we zelfs slapen!

Ouders / begeleiders
De ouders staan aan de lijn als vaste supporters en worden actief betrokken bij zaken als vervoer, thee en limo schenken in het clubhuis na de training en wedstrijden. Elke laatste training van het seizoen worden zij uitgenodigd bij een laatste training/wedstrijd en sluiten zij met de G-hockeyers het seizoen af met een zelfgemaakte feestmaaltijd op de club.

Aanmelden
Neem voor deelname aan G-hockey contact op met Veronique van der Schans.
email: [email protected] tiscali.nl 
tel. 026 - 44 60 554 / 06 - 28 50 66 10