Bavaria
Bavaria
Rabobank
Rabobank

Zaalhockey

 

Informatie Upward Zaalhockey


Zaalhockeybeleid Upward-jeugd

Uitgangspunt voor het zaalhockeybeleid Upward-jeugd is de opvatting dat zaalhockey de technische en tactische ontwikkeling van jeugdhockey op het veld ondersteunt. Zaalhockey biedt de spelers in jeugdteams van Upward veel spelplezier en biedt hen een sportief en serieus alternatief tijdens de winterstop. Daarom neemt Upward de ontwikkeling van zaalhockey serieus.

1. Uitgangspunt: gedurende de veldcompetitie gaat veld voor zaal. Gedurende de zaalcompetitie gaat zaal voor veld.

2. Jeugd-selectieteams: Upward stelt zaalhockey verplicht voor alle selectieteams (lijnteams/opleidingsteams) en schrijft deze in voor deelname aan de KNHB zaalhockeycompetitie. De TC bepaalt, voorafgaande aan de inschrijving bij de bond eind september, welke selectieteams voor de zaalcompetitie opgesplitst worden.

3. Overige jeugd-teams: Volgens Upward is met name de technische ontwikkeling van jonge spelers het meest gebaat bij zaalhockey. Daarom schrijft Upward standaard jaarlijks alle D en C-teams in (veld team = zaal team). Upward stelt de overige A- en B-teams in de gelegenheid zich, onder voorwaarden, facultatief in te schrijven voor de zaalhockeycompetitie. Spelers en coaches dienen zelf te inventariseren of en hoeveel animo er is voor zaalhockey. Desgewenst kunnen spelers die willen zaalhockeyen uit verschillende teams worden samengevoegd in één zaalhockeyteam. Bijvoorbeeld spelers uit MB4 en MB5 kunnen worden samengevoegd in een te formeren zaalhockeyteam. Deze teams worden ingeschreven in een competitiepoule-niveau in overleg met de lijncoördinatoren van de Jeugdcommissie.

4. Jongste Jeugd: Volgens Upward is met name de technische ontwikkeling van jonge spelers het meest gebaat bij zaalhockey. Daarom schrijft Upward standaard jaarlijks ook alle 2e -jaars E-teams in. De F categorie en de 1e jaars E categorie worden niet ingeschreven voor de zaalcompetitie.

5. Uitrusting voor de keeper (hoezen) worden verzorgd door de club. Aangepast schoeisel, stick en beschermende materialen (handschoen/bitje e.d.) zijn voor eigen rekening.

6. Scheidsrechters, coaches en zaaldiensten: Vanuit de scheidsrechterscommissie worden scheidsrechters ingepland. Voor de start van de competitie wordt er door de zaalhockey commissie elk jaar een informatie bijeenkomst georganiseerd met daarin uitleg over de verschillen in regels tussen het veld en de zaal, uitgifte van materiaal en de bedoeling van de zaaldiensten. In principe is de veldtrainer/coach ook de trainer/coach in de zaal. Dit wordt aan het begin van het jaar contractueel vastgelegd en besproken met de trainers.

7. Zaalhockeycontributie: Zaalhockey is leuk en erg leerzaam, maar helaas ook kostbaar. Omdat de club extra kosten moet maken voor de zaalhuur en inschrijving van de zaalteams in de competitie is het nodig extra contributie per lid te innen voor zaalhockey. Op de Upward site wordt de eigen bijdrage per lid vermeld.

Zaalhockeybeleid Upward Jeugd, versie 1.1 19 juli 2017