Bavaria
Bavaria
Rabobank
Rabobank

Upward sinds 1923

AMHC Upward is in 1923 opgericht en is de grootste hockeyclub van Arnhem. 

Sinds 1957 huizen we op Sportpark de Bakenberg. Dit park delen we met onze goede buur SML. Dit sportpark maakte vroeger deel uit van een landgoed, zoals er wel meer in de weelderige omgeving te vinden zijn. In 1700 kocht Willem Menthen dit landgoed en bouwde er het huis dat nog steeds bestaat. Het ligt schuin achter het clubhuis in het beboste park. 

In een oud lustrum boekje komt een upwardiaan van het eerste uur aan het woord over de barre omstandigheden van weleer; "We speelden op een weiland waar door de week koeien graasden. Die moesten eerst door de boer van het grasveld worden gehaald. Daarna kwamen wij in actie. We haalden eerst alle koeienvlaaien van het veld. Vervolgens werden de lijnen met zand aangebracht. Gelukkig bleef dat beperkt tot de omlijning van het veld aangezien er toen nog geen cirkels bestonden. We waren er de hele zaterdag mee bezig.” 

Inmiddels beschikken we op sportpark de Bakenberg over 4 kunstgrasvelden waarvan 3 watervelden en 1 zandingestrooid veld. 

Er spelen, trainen en trimmen ruim 1250 leden bij ons. En dit aantal groeit gestaag. We bieden hockey op alle niveaus; van jong tot oud en van recreant tot tophockeyer.

 Elk lid van de vereniging heeft alle gelegenheid om zich op eigen niveau en op eigen wijze te ontwikkelen en volop te genieten van hockey en alles eromheen. 

Goede sfeer en gezelligheid vinden we ook belangrijk! We hebben een bijzonder actieve jeugdraad waar we trots op zijn en ook op zondag vinden regelmatig feestjes plaats. 

Upward heeft in zijn lange verleden diverse hoogte en dieptepunten gekend; in de periode van 1981 tot 1989 speelde dames 1 in de hoofklasse. Daarna ging het een tijdje minder. Nu draait dames 1 mee in de top van de 1e klasse en speelt ook heren 1 in de 1e klasse. Daarnaast spelen er sinds enkele jaren diverse jeugdteams in de landelijke jeugdcompetitie. 

In oktober 2013 vierden wij ons 18e lustrum, de club bestond toen 90 jaar! Bij het 15e lustrum werd de grote stick die aan het clubhuis hangt vervaardigd. De maxima staat in het Guiness book of Records als de langste fieldhockeystick ter wereld. 

Van 28 september 2011 tot aan de Olympische spelen in Londen in 2012 trainde de Oranje damesselectie op ons blauwe veld, zij wonnen daar goud! De Oranje heren bereiden zich nu bij Upward voor op Rio2016.