Bavaria
Bavaria
Rabobank
Rabobank

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon binnen A.M.H.C. Upward

  

Een hand op de schouder, een aai over de bol... Mag dat? ...Een grap over iemands handicap/uiterlijk? ...Een 'dubbele' betekenis?... De coach in de kleedkamer? .... Waar liggen de grenzen? En naar wie ga je toe als de grenzen worden overschreden? Het kan om zaken gaan die een trainer of coach betreffen, maar ook alle andere onderwerpen die jezelf of de vereniging raken.

  

Binnen een grote vereniging als Upward kunnen natuurlijk wel eens zaken spelen die niet door de beugel kunnen of waar je veel moeite mee hebt. Voor veel zaken kun je natuurlijk de coach aanspreken of kun je naar een commissie- of bestuurslid toe gaan. Maar er zijn situaties denkbaar dat je liever iemand spreekt die helemaal onafhankelijk is, en uitsluitend jouw belang in het oog houdt. Deze rol speelt een vertrouwenscontactpersoon.

  

Bij deze vertrouwenscontactpersoon kun je terecht met al je vragen, opmerkingen en suggesties die je besproken wilt hebben, maar te persoonlijk vindt of niet kan/wil bespreken met een commissielid of bestuurslid van Upward. Iedereen (jeugdleden, ouders, begeleiders, coaches, trainers, seniorleden, commissieleden) kan bij deze vertrouwenscontactpersonen terecht.

  

De vertrouwenscontactpersoon kan naar jou luisteren en je van advies dienen. Indien je dit wenst kan de vertrouwenscontactpersoon jouw vraag of probleem met het bestuur of de betreffende commissie bespreken zonder je naam te noemen. Heb je een vraag of wil je gebeld worden door de vertrouwenspersoon?

  

Stuur dan een e-mail naar vertrouwenscontactpersoon@upward.nl, er wordt dan contact met je opgenomen.

  

Tegelijkertijd heeft de vertrouwenscontactpersonen de rol om het bestuur en de vereniging gevraagd en ongevraagd te adviseren op het nemen van preventieve beleidsmaatregelen ter voorkoming van ongewenst gedrag.

  

In bijlage tref je uitgebreidere informatie aan over de rol en taken van de vertrouwenscontactpersoon. (bijlage)

  

Het bestuur

  

AMHC Upward