Bavaria
Bavaria
Rabobank
Rabobank

Goed uitgerust

Een lang gekoesterde wens is uitgekomen; uniformiteit van onze wedstrijdkleding. Wij zijn samen Upward en daar zijn we trots op. Uniforme kleding versterkt de uitstraling en het clubgevoel.

Het groenste shirt ter wereld

De nieuwe wedstrijdkleding is ontwikkeld samen met onze sponsor Veldman Sport. Met ELLERS hebben we een shirt kunnen ontwikkelen die voldoet aan onze wensen. In alle opzichte is het shirt groen. Dit is het 1e, volledig circulaire, hockeyshirt ter wereld van gemaakt van gerecyclede grondstoffen.

Eerbetoon aan Arnhem

De nieuwe wedstrijdkleding is geproduceerd met eigentijdse, duurzame sportmaterialen. In het oorspronkelijke Upward-groen mét een kraagje. Op de rug staat als eerbetoon aan onze stad, de John Frost brug.

Wat zijn de voordelen voor de leden?

 • Altijd nette shirts in de juiste maat;
 • Kleine bijdrage per jaar in plaats van in een keer een groter aanschafbedrag;
 • Iedere 3 jaar een nieuw shirt;
 • Sponsorinkomsten worden over de hele breedte van de vereniging geïnvesteerd.

Wat zijn de voordelen voor de club?

 • Uniforme nette uitstraling;
 • Ruimte voor extra sponsorinkomsten, als uniforme vereniging zijn we interessanter voor sponsoren.

Onze uitrusting


Voor hockey heb je natuurlijk een stick nodig en kunstgrasschoenen. Bij zowel trainingen als wedstrijden is het dragen van een gebitsbeschermer (bitje) en scheenbeschermers verplicht.

Training

Tijdens de trainingen zijn een trainingsbroek en shirt/trui voldoende. Zorg in de winter voor wat laagjes. En lange haren zitten vast.

Wedstrijden

Bij wedstrijden is het dragen van het Upward-tenue verplicht. Het tenue bestaat uit:
 • groen Upward shirt
 • zwarte short of rok
 • groene wedstrijdsokken

Zaalhockey

Voor zaalhockey is een zaalstick, zaalschoenen en een zaalhandschoen verplicht.

Het leaseplan zit zo


Het systeem van leasen is al bij veel hockeyclubs met succes ingevoerd. Ieder spelend lid betaalt jaarlijks een bijdrage aan het Leaseplan. Alle leden krijgen voor drie jaar een officieel (thuis)clubshirt in bruikleen tegen een vergoeding van €12,50 euro per seizoen. Dit bedrag wordt gelijk met de jaarlijkse contributie geïnd. Dit geldt ook voor keepers. Niet voor trimhockey, voetbalhockey, trainings- en niet-spelende leden.

Voor senioren geldt dat zij een persoonlijk shirt krijgen en dit dus mogen houden gedurende 3 seizoenen, tenzij ze eerder afscheid nemen van Upward.
Het clubshirt levert ieder lid na drie seizoenen in. Je ontvangt dan weer een nieuw shirt voor drie jaar. Tussentijds van maat ruilen is mogelijk. Dit wordt verderop beschreven.

Het dragen van het clubtenue tijdens wedstrijden is verplicht. Rokjes, shorts en sokken kun je zelf aanschaffen bij Veldman Sport. Deze vallen niet onder de kledingregeling.

Veldman Sport

Het exclusieve verkoopadres voor alle wedstrijdkleding van Upward. Upward is blij met Veldman Sport als partner en sponsor. Veldman Sport heeft een ruim assortiment hockeybenodigdheden en andere sportartikelen en staat altijd klaar voor deskundig advies.

Veldman Sport
Rozendaalselaan 7
6881 KX VELP
Telefoon: 026 361 9010
E-mail: info@veldmansport.nl

Zo blijft het shirt het mooist

Om de kleding en de bedrukkingen goed te houden hierbij de wasvoorschriften:
 • Wassen het shirt binnenstebuiten op max.40º C
 • Niet drogen in een droger
 • Gebruik geen wasverzachter
 • Niet strijken

Shirts tussentijds ruilen

De shirts gaan drie jaar mee. Leden die eerder een grotere of kleinere maat van het shirt nodig hebben, kunnen deze 2 keer per jaar ruilen. Dit kan aan het begin van het seizoen en halverwege. Data hiervoor worden gecommuniceerd via de site en app.

Nieuwe leden

Nieuwe leden krijgen na bevestiging van hun inschrijving van de ledenadministratie een welkomst mail met o.a. inloggegevens voor site en app. Het shirt wordt gelijk met de contributie betaald. De Kledingcommissie zorgt ervoor dat iedereen een passend shirt heeft. De overige kleding schaf je zelf aan bij Veldman Sport.

Opzeggen lidmaatschap

Leden die binnen de periode van drie jaar opzeggen leveren hun clubshirt vóór 1 juli in. Hiervoor maak je een afspraak met de kledingcommissie. Het shirt dient uiteraard in goede staat te zijn. Lever je het clubshirt niet in of is het shirt in slechte staat, dan brengen we €37,50 in rekening.

Shirt kwijt of beschadigd?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je je shirt bent kwijt geraakt. Of dat je shirt beschadigd is, door bij voorbeeld verkeerd wassen, strijken of toch door eigen bedrukking. Dan zal er €37,50,- in rekening gebracht worden.

Sponsoring

Heb je een sponsor gevonden of wilt u een team sponsoren? Heel fijn. Neem dan even contact op met de sponsorcommissie. Zij weten precies wat de mogelijkheden zijn.

Het is niet toegestaan om het Upward-shirt zelf te bedrukken.

Afspraken over onze wedstrijdshirts


 1. Het shirt is eigendom van Upward. Wedstrijd spelende leden krijgen het shirt 3 jaar in bruikleen.
 2. Ieder wedstrijd spelend lid betaalt jaarlijks €12,50 voor het Upward clubshirt.
 3. Het wedstrijdshirt wordt alleen tijdens wedstrijden gedragen.
 4. Wedstrijdshirt van de 1e teams zijn voorzien van nummer. Deze shirts worden aan het einde van ieder seizoen ingeleverd. En bij de start van het nieuwe seizoen weer uitgedeeld.
 5. Het omruilen van een shirt is mogelijk bij lichte beschadiging of wanneer de maat niet meer goed is. Er wordt 2 keer per jaar een omruilmoment georganiseerd.
 6. Het is niet toegestaan om het Upward-shirt zelf te bedrukken.
 7. Bij schade of verlies van het shirt wordt €37,50,- in rekening gebracht.
 8. Bij opzegging van het lidmaatschap wordt het shirt ingeleverd. Lever je het shirt niet in, dan wordt €37,50 in rekening gebracht.
 9. Upward is niet aansprakelijkheid voor schade e/o verlies van het shirt. Staat een situatie niet omschreven? Dan beslist de kledingcommissie hierover.


Meest gestelde vragen


Wat houdt de regeling voor de wedstrijdshirts in?

Elk wedstrijd spelend lid krijgt een wedstrijdshirt in bruikleen tegen een vergoeding van €12,50 per seizoen. Dit clubshirt dien je na drie seizoenen weer in te leveren. Je ontvangt dan een nieuw shirt.

Is het clubshirt mijn bezit?

Nee, het shirt is eigendom van Upward. Je hebt het wedstrijdshirt in bruikleen voor 3 jaar. Jij bent dus wel verantwoordelijk voor het shirt. Tussentijds heb je de mogelijkheid van maat te wisselen.

Hoeveel en hoe moet ik betalen?

De kledingbijdrage voor het gebruik van het wedstrijdshirt is €12,50 per seizoen. Dit betekent dat je in totaal voor €37,50 drie jaar lang een shirt mag gebruiken. De bijdrage wordt samen met de contributie via automatische incasso geïnd.

Wat als ik tussentijds stop met hockey?

Als je opzegt voor het seizoen daarop, lever je het shirt aan het einde van dat hockeyseizoen vóór 1 juli in. Als je het shirt niet inlevert bij tussentijdse opzegging of het shirt wordt onbruikbaar ingeleverd (verwassen of beschadigd), dan betaal je €37.50 aan vervangingskosten.

Wat als volgend seizoen het shirt niet meer past?

De shirts gaan standaard drie jaar mee en worden daarna vervangen. Leden die al eerder een andere maat van het shirt nodig hebben, kunnen op twee momenten in het jaar het shirt ruilen.

Ik ben mijn clubshirt kwijt, of het is onbruikbaar geworden door schade.

Als je je wedstrijdshirt kwijt bent of het is beschadigd, dan neem je contact op met de kledingcommissie. Bij schade (zoals verkeerd wassen, strijken (brand)gaten, extra bedrukken) of verlies van het shirt wordt er €37,50 in rekening gebracht.

Waarom moet ik in een officieel wedstrijdshirt van Upward spelen?

Het is vanuit de KNHB verplicht in een officieel clubtenue te spelen (wedstrijdshirt, broekje/rokje, kousen). Uitshirts zijn alleen voor Dames1 en Heren1 verplicht.

Is het verplicht in het nieuwe shirt te spelen?

Ja, het clubtenue is verplicht. Dit heeft te maken met sponsorafspraken en de wens uniformiteit op de velden te zien. Tijdens de ALV van juli 2020 hebben de leden ingestemd met dit besluit.

Hoe kom ik als nieuw lid aan een clubshirt?

Nieuwe leden krijgen na bevestiging van hun inschrijving van de ledenadministratie een welkomst mail. Hierbij zit een afhaalvoucher voor een club- of keepersshirt. Hiermee haal je het shirt op bij Veldman Sport in Velp. Voor dit shirt hoeft niet betaald te worden, want dit wordt geïncasseerd bij de contributie. Alle overige kleding (rokjes, shorts, sokken) kun je aanschaffen bij Veldman Sport.

Is er ook een nieuw rokje/short?

Ja, met het nieuwe design is er ook een nieuw Upward rokje en short gemaakt, maar het is nog steeds zwart. De rokjes/shorts vallen niet binnen de bruikleenregeling en kun je zelf aanschaffen. Ze zijn verkrijgbaar bij Veldman. Je bent niet verplicht om dit nieuwe rokje/short aan te schaffen. Het is wel verplicht in een zwart rokje/short te hockeyen.

Zijn er ook nieuwe kousen?

Ja, er zijn ook nieuwe kousen gemaakt. De kousen vallen niet binnen de bruikleenregeling en kun je zelf aanschaffen. Ze zijn verkrijgbaar bij Veldman Sport.

Waar kan ik wedstrijdsokken, -short en -rokje verkrijgen?

Deze kun je aanschaffen bij Veldman Sport.

Veldman Sport
Rozendaalselaan 7
6881 KX VELP
Telefoon: 026 361 9010
info@veldmansport.nl


Is er ook een keepershirt?

Ja, ook de keepers krijgen een speciaal Upward keepersshirt. Een vaste keeper krijgt In plaats van een Upward wedstrijdshirt een keepershirt. Teams zonder vaste keeper ontvangen een keepersshirt in de keeperstas. Manager/coach moet het shirt aan het eind van het seizoen inleveren.

Ik was trimhockeyer en wordt nu toch wedstrijdspeler (of andersom). Wat moet ik doen?

Spelende leden krijgen een wedstrijdshirt. Trimhockeyers niet. Bij een wijziging van lidmaatschap moet je een shirt ophalen of inleveren. Neem in geval van vragen contact op met de kledingcommissie.

Ik speel in een selectie jeugdteam. Geldt de regeling ook voor mij?

De kledingregeling geldt voor alle leden, dus ook voor spelers uit een selectieteam. Waarbij de uitdeling verloopt via je teammanager. Na afloop van een seizoen lever je het shirt weer in bij de teammanager. Ga je in het nieuwe seizoen niet meer in een selectieteam spelen. Stuur dan even een mailtje naar de kledingcommissie.

Ik betaal al selectiebijdrage

Selectie bijdrage is geen kleding bijdrage. De selectie bijdrage is voor de financiering van de betaalde trainer/coach die een selectie team krijgt vanuit de club.

Komt er ook een nieuw uitshirt?

Nee, uitwedstrijden moeten conform KNHB regels worden gespeeld in het clubtenue. Is er een afwijkende kleur nodig, dan spreek je onderling de kleur van het shirt af.

Kan ik mijn oude uitshirt nog gewoon gebruiken?

Ja, het uitshirt heb je zelf aangeschaft, dus mag je dit buiten wedstrijden om blijven gebruiken.