Bavaria
Bavaria
Rabobank
Rabobank

Tom van Aalderen overleden

Geschreven op 6 februari 2020

Gisteren kreeg ik het droevige bericht dat Tom van Aalderen is overleden. Tom was een prachtmens, die ontzettend veel voor Upward heeft betekend.

Het is ondoenlijk een opsomming te geven van alles wat hij voor Upward gedaan heeft. Ik heb na mijn middelbare - schooltijd een tijdje buiten Arnhem gewoond en gehockeyd en toen ik weer terug naar het Oosten verhuisde was de keuze waar te hockeyen niet moeilijk. Natuurlijk ging ik naar de club waar ik voor het eerst met de mooie sport kennismaakte: Upward.

Tom had toen al veel voor de club gedaan en was – in mijn herinnering- manager en met zijn bouwbedrijf, sponsor van heren 1. Hij was zeer betrokken, gul en altijd aanspreekbaar. Echt een kerel waar je van op aankon.

Begin jaren '80 hebben we vooral met Tom ervoor gezorgd dat Upward als eerste in het Oosten een kunstgrasveld kreeg. Daarna is hij betrokken gebleven bij alle prachtige ontwikkelingen op het sportpark de Bakenberg.

Voor mij was toch wel het hoogtepunt van de samenwerking met Tom de bouw van het clubhuis, nu zo’n 25 jaar geleden. Iedere zaterdag ochtend om 7 uur bouwvergadering, de hele dag aan de slag en aan het eind van de middag, moe maar voldaan, bier en haring. En dat alles onder de inspirerende leiding en organisatie van baas Tom.

De laatste jaren ging het met de gezondheid van Tom minder, maar hij bleef tot vrijwel het eind een trouwe deelnemer van de fitnessclub iedere vrijdagochtend vroeg. En natuurlijk een trouw supporter van heren 1. Een van de laatste dingen die hij heeft georganiseerd was een reünie voor de Witteveenboys. Mark Witteveen was lang trainer van heren 1 en zeer geliefd bij de spelers van de teams, die hij onder zijn hoede had. Het was voorwaar een prachtfeest.

Volkomen terecht is Tom erelid van Upward en is op het sportpark naar hem een pleintje genoemd : het Tom van Aalderenplein.

We zullen hem missen. Jonneke en familie heel veel sterkte. Hij zal bij ons allen in herinnering blijven als de echte Upward topgozer.

Dirk-Jan Bender

Nieuws afbeelding

Reacties

img

Miranda Janssen

10-2-2020 @ 09:12:50 |Gecondoleerd.

Reageer op het nieuws